Winkel

The Brancardier

Whisky-The-Brancardier-Bottle-50cl-MR-small

Alcoholpercentage:46%
Type:Whisky
Temperature:4° – 6°c
Formaat:500ml
Categorie:

Productbeschrijving

“Brancardiers” waren wellicht de meest kwetsbare mensen op het slagveld. Deze “ambulanciers avant la lettre” brachten op eigen kracht gewonde soldaten terug naar de hoeve van Mont-Saint-Jean.

Waterloo Single Grain is ontegensprekelijk de ideale kennismaking met de Belgische whiskywereld. Aroma’s van karamel en vanille sublimeren de fijne kruidige toetsen. Je kan zelfs een boeket lentebloemen onderscheiden. In de mond heeft deze whisky een volle smaak van zoete vanille, in evenwicht gehouden door kruidige toetsen van hout. Die zijn het resultaat van een blend met andere Amerikaanse vaten (Quercus Alba). De afdronk kenmerkt zich door een intense hint van theebladeren.

Type: Single Grain

Wash: Waterloo Récolte

Aroma’s: De zoetste en kruidigste whisky van de drie. Deze evenwichtige whisky kenmerkt zich door toetsen van toffee en gebrande suiker.

Mondgevoel: Kruidige smaak, verzacht door toetsen van zoete vanille en gebrande suiker. Het sandelhout combineert perfect met de licht fruitige hints van mango, peer en perzik. Romig rond en zoet.

Afdronk: Lange, complexe afdronk.

Vat (historiek): Eik (Highlands Scotch Whisky) + nieuwe eik Quercus Alba