Winkel

Timmermans Oude Gueuze

Timmermans-Oude-Gueuze-Bottle-375ml-Glass-web
Timmermans Oude Gueuze Bottle 75clTimmermans Oude Gueuze Bottle 37,5clTimmermans Oude Gueuze Glass

Alcoholpercentage:6,7%
Kleur:Goudgeel
Gisting:Spontaan
Type:Gueuze
Temperatuur:6° – 8°
Formaat:37,5cl – 75cl
Categorie: Tags: , ,

Productbeschrijving

Oude Gueuze is een gecontroleerde oorsprongsbenaming en de naam is dan ook beschermd. Deze lambiek wordt ook wel de champagne onder de bieren genoemd, onder meer omdat hij slechts in een "gelimiteerde editie” verkrijgbaar is. De typische smaak van de Timmermans Oude Gueuze is de vrucht van traditionele brouwtechnieken die volgens de regels van goed vakmanschap werden toegepast. Oude lambiek, die gedurende drie jaar in houten vaten heeft gerijpt, wordt gemengd met jonge lambiek, die de spontane gisting in de fles op gang brengt. De brouwer selecteert de lambiek uiterst zorgvuldig om een perfecte smaak te bekomen. Na de productie gist de Timmermans Oude Gueuze nog vier maanden in de fles, maar gedurende 20 jaar blijft hij alsmaar beter worden.

Smaak …

Boeiende ontdekking in de wereld van de "brettanomyces”, de wilde gisten van spontane fermentatie die aan de oorsprong liggen van de legendarische lambiek van de Zennevallei. Dit kleine wonder geeft een zure smaakwaarneming en zal u overweldigen door zijn geproefde fijnzinnigheid. Lambiek heeft niets meer te maken met zurigheid want een ruw en fris aroma wordt verenigd met een volledig bevrijdende smaak van bij de aanhef, om zo op het verhemelte een welbehagen na te laten. En toch blijft het raadsel van de Brusselse gueuze behouden.

Houdbaarheid : 20 Jaar

LIMITED EDITION

Een geweldig mengsel van lambieken wordt opgewekt in deze meer dan traditionele uitvoering, in beperkte oplage. De zure, maar nooit wrange, smaken brengen een perfect evenwicht tussen de jeugdigheid en maturiteit van zijn basisingrediënten. Een bepaalde houttannine komt vrij, die herinnert aan de versterkende rust van enkele jaren in eiken vaten. Een wereldse vakkundigheid verzameld in een Grand cru.

Extra informatie

Alcoholpercentage

5.5%

Kleur

Gold

Gisting

Spontaneous

Type

Gueuze

Temperatuur

6° – 8°

Format

37,5cl – 75cl

Smaak

Discovering the world of the Brettanomyces, the name given to the spontaneously fermenting wild yeast at the heart of the legendary lambics of the Senne Valley, is a fascinating experience. This little marvel of bitter flavour will win you over by its subtlety of taste in which lambic never means sourness. A wild and fresh aroma is combined with a completely emancipated taste from the very first sip, leaving a flavour of authenticity on the palate while maintaining all the mystery of the Brussels gueuzes.

Conservation : 20 Years

LIMITED EDITION

A fabulous mix of lambics feeds this more than traditional version, in a limited production. The sour but never embittered tastes release a perfect balance between youth and maturity of the base products. It reveals also a wood tannin, remembering the consolidating settling in oak casks during several years. A worldly practice gathered in a Grand cru .