Winkel

Timmermans Kriek Retro

Timmermans Kriek Retro
Timmermans Kriek Retro Bottle 37,5clTimmermans Oude Kriek Glass

Alcoholpercentage:5%
Kleur:Rood
Gisting:Spontaan
Type:Fruitig
Temperatuur:4° – 6°
Formaat:37,5cl
Categorie: Tags: ,

Productbeschrijving

Zijn oud aandoende kleur en fruitige aroma prikkelen reuk- en smaakzin. Zijn bittere en toch enigszins zoete smaak maakt nog maar eens duidelijk hoe heerlijk het is om in geschiedenis ondergedompeld bier te drinken. De Timmermans Tradition Kriek Retro proef je zoals je van een schilderij van Breughel geniet.

Smaak …

Deze kriek met een zurig aroma wordt volgens de aloude traditie vervaardigd en herinnert er op verfijnde wijze aan dat de krieken het verschil maken. De smaak van de oude lambiek neemt het overwicht in het verhemelte en wordt nauwelijks door het fruitige afgerond. In het smaakverloop worden op de tong verscheidene, zeer zuivere prikkelingen vrijgemaakt om te eindigen met een volmaaktheid van oprechte, maar verfrissende en gezonde zuurheid.

Extra informatie

Alcoholpercentage

5%

Kleur

Red

Gisting

Spontaneous

Type

Fruity

Temperatuur

4° – 6°

Formaat

37,5cl

Smaak

With its tart aroma, this Kriek of long-standing tradition elegantly reminds the drinker that the cherry is the distinctive element in this gueuze. The flavour of its old lambic nevertheless accounts for most of its flavour, which is made only slightly smoother by its fruitiness. It releases a variety of very pure sensations on the tongue, concluding with a superb acidity that is frank but also refreshing and healthy, in keeping with tradition. Its brightness is equalled only by its sparkle and its light-as-air foam.