Winkel

Timmermans Faro

Timmermans Faro
Timmermans Faro GlassTimmermans Faro Bottle 37,5cl

Alcoholpercentage:4%
Kleur:Amberkleurig
Gisting:Spontaan
Type:Faro
Temperatuur:4° – 6°
Formaat:37,5cl + Vat
Categorie: Tag:

Productbeschrijving

Voor de Timmermans Tradition Faro worden kandijsuiker en water toegevoegd om de zuurte enigszins af te zwakken. In de 19e eeuw was de Faro wijd verspreid in de Brusselse regio. Vaak werd deze goddelijke drank met de folklore geassocieerd en hij stroomde bij die gelegenheden overvloedig. Zijn relatief neutrale, maar toch zo aangename smaak verklaart zijn succes. De Faro Timmermans wordt nog steeds volgens de recepten van weleer gebrouwen en het bier is nog even geliefd als vroeger.

Smaak …

Het lichte Faro-bier bevestigt zijn reputatie van zacht bier dankzij een basis van lambiek, aangelengd met water en kandijsuiker. Die kandijsuiker heeft het overwicht in de mond, voor een algemene smaak die niet sterker wordt aan het gehemelte, en het bier vervult zijn dorstlessende rol met glans.

Extra informatie

Alcoholpercentage

4%

Kleur

Amber

Gisting

Spontaneous

Type

Faro

Temperatuur

4° – 6°

Formaat

36,5cl

Smaak

A sweet beer with a base of lambic enhanced with water and candy sugar, to make it just light enough. The sugared notes predominate, imparting a general flavour which does not intensify on the palate but is wonderfully refreshing.