Winkel

Red Stripe

red-stripe1

Alcoholpercentage:4,7%
Kleur:Blond
Gisting:Laag
Type:Premium Lager
Temperatuur:4° – 5°
Formaat:33cl
Categorie: Tag:

Productbeschrijving

Dans, reggae, muziek, ritme en beweging maken van de Red Stripe het feestelijkste van alle feestbieren, een bier met evenveel pit als de Jamaicaanse cultuur. Net zoals zijn land van herkomst, smaakt het tegelijkertijd Creools, Afrikaans en Europees. Dit unieke bier inspireert de drinker met een spirituele droom. Geen enkele afwijking, alleen het plezier om de mengeling te savoureren van een rijke cultuur en historische emoties. Taino’s, Britten, Spanjaarden, Afrikanen, ... allemaal droegen ze hun steentje bij tot de multiculturele verjonging van deze buitengewone lager. De grenzeloze en toch zo typische Red Stripe verenigt tal van etnische tradities in frisheid en goed humeur.

Elke slok Red Stripe herinnert aan de meeslepende klanken van de calypso, de soca en de reggae, om diep in de keel uiteindelijk over te gaan in de typisch Jamaicaanse ska, een mengeling van rhythm-and-blues en mento. De Red Stripe streelt de tong als een ritmisch feestlied dat je niet meer loslaat. Deze drank is voor elke non-conformistische consument het toonbeeld van "self expression”. De shortneckfles met abnormale afmetingen en versiering geeft dit bier een bijzonder sympathiek accent. Aan de kleurrijke alchimie dankt het bier zijn universele, bruuske en tegelijkertijd empathische dimensie. Geen revolutie, maar het bewustzijn dat we zijn wie we zijn dankzij de anderen. Een eerbetoon aan Jah !

Smaak …

Het exotische van deze Jamaicaanse pils (4,7%) zit hem vooral in de oorsprong van de productie. Toch doet dit bier niet onder voor de andere, met een zeer karige bitterheid, waarbij de mouten de hoofdrol toebedeeld krijgen in het smaakverloop. Er ontstaat voornamelijk een heerlijke frisheid, zowel op het verhemelte als bij de nasmaak, zonder het retrogevoel te vergeten, bij het drinken uit de fles, zeer fifties ogend. Nostalgische rillingen en plezier verzekerd.

* Only available on certain markets

Extra informatie

Alcoholpercentage

4.7%

Kleur

Blond

Gisting

Low

Type

Premium Lager

Temperatuur

4° – 5°

Formaqt

33cl