Mc Douglas


mc-douglas-logoHet Douglas Celtic - assortiment bestaat uit echte Schotse bieren, ruw als het land, mysterieus als de legendes, gul als de inwoners. Het dankt zijn naam aan de Schotse provincie Linnius, waar Koning Arthur in de loop van de 2e eeuw n.C. tal van gedenkwaardige veldslagen zou hebben gestreden.
De rivier de Dubglas – Douglas in Oud-Engels, wat "zwart water” betekent – was inderdaad het schouwtoneel van heel wat beslissende gevechten tegen een coalite van Saksen, Schotten en Picten. Uit deze confrontaties zal later het verenigde Engeland ontstaan zoals we dat nu kennen !

Legendes, historische feiten, waar ligt de grens ? Eén ding is zeker : de Douglas -bieren zijn nobel, hebben een gestaald karakter en danken hun naam aan die gebeurtenissen en aan de manhaftige en onversaagde krijgers die alles, zelfs hun eigen leven, gaven voor een groots ideaal en een hedendaagse visie van het concept natie !

Het ridderschap mag dan al niet echt meer van deze tijd zijn, de vrolijke bendes die een bar bestormen, zullen niet ontkennen dat zij ook de moed en het goede humeur in zich hebben van die mannen die roemrijk weer naar huis keerden en genoten van de welverdiende rust.

We heffen het glas te hunner ere !