Winkel

Kilkenny

kilkenny1

Alcoholpercentage:4,3%
Kleur:Amberkleurig
Gisting:Hoog
Type:Irish Red
Temperatuur:4° – 6°
Formaat:Vat
Categorie: Tag:

Productbeschrijving

Brouwerij Kilkenny werd in 1710 opgericht door John Smithwick, op de ruïnes van een 13e - eeuwse abdij, die in de wandeling de St. Francis Abbey werd genoemd. De brouwerij produceert rossig bier met een bittere en lichtelijk zure smaak, die door een vleugje karamel wordt verzacht. Het succes is zo overweldigend dat het Kilkenny - bier een van de pronkstukken wordt van de gelijknamige middeleeuwse stad in het Ierse graafschap. De Kilkenny is geïnspireerd door de groene Ierse landschappen met hun bucolische wegen en ongetemde waterlopen. De onaanvechtbare charme en bewogen geschiedenis van deze regio geven dit voorvaderlijke bier zijn eigenheid en zijn kameraadschappelijke aard ter ere van Saint-Canice, oprichter van de abdij.

De Kilkenny heeft een dieprossige kleur met een subtiele rode glans. Het schuim is licht en haast fruitig van smaak, maar vooral zeer aangenaam als dorstlesser. De reputatie van het bier illustreert zijn Ierse origine, het land met zijn adembenemende landschappen. Wie het bier proeft, dompelt zich als het ware onder in Ierse schoonheid. De onstuimige rivieren en authentieke groene landschappen geven het bier een wild karakter, doordrenkt met geschiedenis en branie. Dit "kathedraalbier” doet denken aan het imposante bouwwerk in de stad van zijn herkomst. Richt uw blik naar boven en proef de Kilkenny als was het een gekaramelliseerd gebed.

Smaak …

Het aroma is gepeperd en droog, de smaakwaarneming daarentegen wordt beheerst door een zeer bijzondere bitterheid, niet scherp van smaak maar toch aanhoudend op het verhemelte en als nasmaak.

Extra informatie

Alcohol

4.3%

Colour

Ambrée

Fermentation

Haute

Type

Irish red

Temperature

4° – 6°

Format

Fût

Taste / Wise

Son arôme est poivré et sec, pour présenter par contre une saveur dominée par une amertume très particulière sans âcreté mais néanmoins tenace au palais et en arrière-goût.