Winkel

Guinness Draught – Surger

guinness-draught-surger1
guinness-draught-surger2guinness-draught-surger3

Alcoholpercentage:4,2%
Kleur:Donker robijn
Gisting:Hoog
Type:Irish Stout
Temperatuur:4° – 6°
Formaat:33cl + Vat
Categorie: Tags: , ,

Productbeschrijving

De harp, het goud en de handtekening van de oprichter van de brouwerij maken het Guinness - heldendicht nog indrukwekkender. Deze drank met een onnavolgbare smaak en herkomst doet zijn smaak en aroma nog sterker tot uiting komen door het gebruik van gebrande gerstekorrels. Donker, maar vloeibaar : een toonbeeld van contrasten. Net als een onverschrokken strijder kraait het victorie op het ritme van de gezelligheid. Zijn duistere zijde wordt opgeluisterd door een uiterst romige kraag. Deze legendarische room is het resultaat van een speciale techniek : op het ogenblik dat het bier wordt getapt, wordt stikstof toegevoegd.

Om alle ridders die (zonder bierpomp) de wereld rondtrekken, genoegdoening te geven, vond Guinness in 1988 een systeem uit waarmee het bier in het blikje kon worden gebrouwen : de floating widget. Door de werking van een kogeltje dat bij het indrukken van het lipje wordt doorboord, krijgt dit bier in het glas zijn ongeëvenaarde, smeuïge schuim.

En voor de beschermheren van ridders die geen installatie hebben om dit bier in hun etablissement te tappen, vond Guinness in 2006 de Surger uit. Dit eenvoudige, maar vindingrijke toestel tapt bier op dezelfde manier als wanneer het rechtstreeks uit het vat komt. Door het sturen van een geluidsgolf wordt als bij magie een weelderig en aantrekkelijk schuim gecreëerd.

Maar hoe het ook wordt geserveerd, Guinness blijft Guinness : hetzelfde stevige korps, dezelfde romige witte kraag en vooral dezelfde smaak die uit de duizenden te herkennen is !

Smaak …

Zijn beroemde smaak – vaak nagemaakt, maar nooit geëvenaard, maakt van dit bier het symbool van de categorie van de donkere bieren. Over de bittere smaak wordt niet gerept, maar wel over de gebrande gerst, want die geeft deze fluwelen drank een vleugje koffie en cichorei. Het wordt gedegusteerd als een Irish coffee, met een extra dicht en smeuïg schuim.

* Only available on certain markets

Extra informatie

Alcohol

4.2%

Colour

Dark Ruby Red

Fermentation

Haute

Type

Irish Tout

Temperature

4° – 6°

Format

33cl

Taste / Wise

Son fameux goût parfois copié mais jamais égalé en a fait le symbole de la catégorie des bières noires. On ne parle pas d’amertume mais bien de son orge torréfié, lui apportant les saveurs de café et chicorée, dans un gant de velours. Elle s’apprécie presque comme un irish coffee, une mousse étoffée et onctueuse en plus. * Only available on certain markets