Winkel

Geneviève de Brabant Rousse

Geneviève de Brabant Rousse

Alcoholpercentage:5,2%
Kleur:Amberkleurig
Gisting:Hoog
Type:Special Ale
Temperatuur:5° – 6°
Formaat:Vat

Productbeschrijving

Om het ontstaan van de Rousse de Brabant te schetsen, moeten we terug naar de tijd van Jan I, de vermaardste van alle hertogen van Brabant. Zijn reputatie als militair en politiek strateeg is tot ver over onze grenzen bekend ! Geen enkele rivaal kon het van deze dichter en ridder halen tijdens een toernooi ! En elk van deze steekspelen was een aanleiding voor een legendarisch en rijkelijk met drank bezegeld feest ! Maar elk pantser heeft zo zijn nadelen en Jan I had een onverzadigbare behoefte aan geld om zijn passie voor de dames te bevredigen. Eén jonkvrouwe, met een rode en glanzende haardos, bedwelmde hem meer dan alle andere, maar zij weerstond helaas aan zijn avances. Om haar te verleiden kwam hij op een idee : hij gaf zijn meesterbrouwer de opdracht om een zacht en licht bier met rode tinten te creëren.

De Rousse de Brabant was geboren, een karaktervol bier dat zijn naam te danken heeft aan schuwe vrouwen die hun charmes zelden blootgeven, maar zodra ze hun hart aan iemand verloren hebben, hun passie en vrijgevigheid de vrije loop laten !

Smaak …

De gebrande mout en zijn verfijnde, zoete smaak geven dit bier met koperen kleur zijn delicate aroma. De subtiele mengeling van mout, lichtjes bittere karamel en zoete ondertoon zorgen voor een verrukkelijke smaak. Dit bier verrast door de pikante streling van de tong en zijn bittere afdronk. Heerlijk bij het aperitief. Om fris te drinken.

Extra informatie

Alcohol

5.2%

Colour

Ambrée

Fermentation

Haute

Type

Spécial Ale

Temperature

5° – 6°

Format

75cl

Taste / Wise

Croûte de pain bien cuit et ton légèrement sucré composent l’arôme de cette délicieuse ale à la robe cuivrée. Sa saveur est à la hauteur de son habit lumineux composant un goût en douceurs de malts, caramel timidement amer et un ton sucré. Elle ne finit pas d’étonner principalement lors d’une conclusion qui laissera un piquant en langue et une amertume vivifiante au gosier. Merveilleusement apéritive. À servir très frais.