Winkel

Geneviève de Brabant Blanche

Geneviève-de-Brabant-Blanche-Bottle-33cl-+-Glass-web
Geneviève de Brabant Blanche GlassGeneviève-de-Brabant-Blanche-Bottle-33cl-MRGeneviève-de-Brabant-Blanche-Bottle-75cl-web

Alcoholpercentage:5%
Kleur:Wit
Gisting:Hoog
Type:Wit
Temperatuur:4° – 5°
Formaat:33cl + 75cl + Vat

Productbeschrijving

Is het geen nobele gedachte te weten dat dit lichte, overheerlijke bier met een fruitige smaak en een smeuïge mousse de naam draagt van een van onze vermaardste voorouders ! Blanche de Brabant leefde in de 12e eeuw en behoorde tot de dynastie van de koningen van Frankrijk. Tijdens de zevende kruistocht werd zij noodgedwongen regentes en zij bekommerde zich om het lot van de mannen die in het Heilig Land de strijd tegen de ongelovigen waren aangegaan, maar ook om de mensen die in het thuisland waren gebleven. Ze voerde onder meer een aantal edicten uit die de tarweteelt moesten bevorderen. Zo ontstond de Blanche de Brabant, een Belgisch bier gebrouwen op basis van tarwe waaraan korianderzaad en sinaasappelschil worden toegevoegd.

Smaak …

Dit bier werd gebrouwen met de beste graansoorten, waaronder tarwe – zo typisch voor de grote Belgische witbieren. Verder zorgt wat koriander voor de subtiele zure smaak. Net zoals alle bieren uit deze categorie, smaakt dit bier op zijn best met een vleugje citroen.

Extra informatie

Alcohol

5%

Colour

Blanche

Fermentation

Haute

Type

Blanche

Temperature

4° – 5°

Format

33cl + 75cl

Taste / Wise

Elle ne peut cacher la réalité de ses origines de céréales dont principalement le froment, qui définit son appartenance aux grandes blanches de Belgique. Elle possède une acidité réduite par la présence de coriandre qui se manifeste surtout en conclusion. Voilée comme le sont les bières de cette catégorie, elle est encore plus délicieuse avec un zeste de citron.