Brouwerij Timmermans

Een familietraditie: Op enkele kilometers van het centrum van Brussel, in Itterbeek, brouwt Timmermans al 300 jaar lang de Gueuze Lambic, sinds 1702. De brouwerij was toen gekend onder de naam Brouwerij « De Mol ».

Timmermans behoudt zijn authenticiteit en vakmanschap terwijl het geniet van het unieke expertise van Anthony Martin’s "Finest Beer Selection”, waartoe de brouwerij al sinds 1993 behoort.

Brouwerij Bourgogne des Flandres

Na bijna 60 jaar is Bourgogne des Flandres terug in de Brugse binnenstad met een eigen brouwerij. Ga op verkenning in de brouwerij en laat je op zolder verrassen door de geur van het mout en de verse hop. Hier wordt voor je eigen ogen gebrouwen!

Tijdens het bezoek ontdek je op eigen houtje meer over hop en het brouwproces, maar kan je ook digitaal leren tappen of naar huis gaan met met jouw foto op de fles!

Afsluiten doe je uiteraard met een gratis Bourgogne des Flandres met een uniek zicht op de Brugse reitjes…

Brouwerij Waterloo

De microbrouwerij van Waterloo gebruikt de meest performante productiemiddelen, waardoor ze brouwsels tot 10 hl aankan. De kookketel heeft een variabele bodem, die op maat kan worden aangepast naargelang het product.

De installatie heeft alle troeven van de grote gespecialiseerde installaties voor bieren van hoge gisting.

Het brouwproces wordt permanent gevoed door twee warmwaterketels en verloopt in één enkele fase. Alle vereiste stappen zijn er: van het ontwerp tot de rijping van het bier. De brouwsels verlaten nooit hun circuit, zodat ze in de beste omstandigheden en onder strenge controle kunnen gisten.