ONS BEDRIJF

Eén eeuw vol schitterende avonturen

Toen de beroemde Britse meesterbrouwer John Martin zich in 1909, precies 100 jaar geleden, in België vestigde, verklaarde hij: « Alleen kenners weten bieren zoals die van mij naar waarde te schatten. »

Een hele eeuw lang hebben drie generaties van « The Finest Drinks Company » ons meegenomen op een prachtige reis door de wereld van ronduit opmerkelijke bieren.

Vandaag genieten liefhebbers van fine ale's waar ook ter wereld elke seconde, dag en nacht, van twee van onze heerlijkste bieren !

Dankzij een unieke mengeling van Engelse traditie, Belgische knowhow en een flinke dosis lef zijn onze speciaal bieren ware schatten die we u graag willen laten ontdekken !

Geschiedenis Van De Brouwerij John Martin

A

A

A

Van 1909 tot 1950

1909

John Martin (geboren in 1886 te Newmarket, Groot-Brittannië) vestigt zich in Antwerpen.

Lancering van Schweppes Indian Tonic, de Globe-li­monades en invoer van de eerste Engelse bieren.

1912

John Martin wordt de officiële invoerder van Guinness en van Bass Pale-Ale.

1924

Ontwikkeling van Gordon Scotch Ale. Aroma en smaak gaan hand in hand.

1934

Installeren van de waters en limonades in Genval.

1941

Bezetting van de fabrieken voor de productie van Becks.

1950

Ontwikkelen van de ‘Bulldog Pale Ale’, later omge­doopt tot de beroemde ‘Martin’s Pale Ale’.

Van 1950 tot 2000

1952

Restauratie van het ‘Château du Lac’ in Genval.

1966

Andrew en John J. volgen hun vader op na zijn over­lijden. Inhuldiging van nieuwe fabrieken in Genval en in Frankrijk.

1980

John C. neemt het voorzitterschap van de groep over, waartoe al snel Anthony R. en Peter met een onstuit­baar enthousiasme toetreden.

1988

Begin van het Orangina avontuur en vertrek van Schweppes.

1990

Een nieuwe sterke schakel in het gamma : Gordon Finest Gold.

1992

Anthony lanceert de "Finest Beer Selection" ®.

1993

De artisanale brouwerij Timmermans(Lambics) en de Bourgogne des Flandres worden opgenomen in de groep. Lancering van de Revolución Cubana '59 en van de cider Adam’s Apple.

1999

Een nieuw uniek gamma : het kloosterbier Dominus.

Van 2000 tot 2009

2000

Nog een revolutie met de lancering van een gamma in blikjes : Gordon Finest Red en Gordon Finest Silver.

2001

De brouwerij Timmermans wordt volledig gerenoveerd. Uitbreiding van het gamma Timmermans met de ‘Tradi­tion’ - variëteiten.

2003

Ontwikkeling van de pijler Lifestyle (Mexicana ’10) en van de regionale pijler (Brabantse bieren).

2004

Timmermans in blikjes. Het gamma Douglas Celtic beers is van het vat verkrijgbaar. Anthony neemt het voorzitterschap van de groep over.

2005

Gordon Finest Platinum : het XXXtra sterke bier (alcohol­gehalte 12%).

2006

Herlancering van het gamma : nieuwe verpakkingen: Dominus 75 cl, Gordon Finest Gold & Red in flesjes, Gordon Finest Platinum en Gor­don Xmasin 75 cl-flesjes en Martin’s Pale Ale in een ‘Blue Bottle’-sleeve. Het "Finest Beer Selection" ® wordt de exclusieve verdeler van het beroemde Jamaicaanse Red Stripe bier voor Europa.

2007

Timms verschijnt op de markt : een gamma fruitige bie­ren in 25 cl-blikjes met een uitgesproken jong imago en een aantrekkelijke look. Een nieuwe cider : Celtic Cider by Douglas vult het ‘En­gelse’ gamma aan.

2008

Gordon Platinum, altijd al een voorloper op het vlak van verpakking, verschijnt in een PET-fles van 50 cl. Timmermans, voorloper op het gebied van smaak, lanceert zijn versie Aardbei. Bourgogne des Flandres, voorloper wat betreft het formaat, is nu verkrijgbaar in flessen van 1,5 en 3 liter.

2009

Al één eeuw avonturen. Op weg naar nieuwe onbeken­de horizonten. Elke seconde wordt ergens ter wereld genoten van twee bieren van de "Finest Beer Selection" ® dégustées quelque part dans le monde.


Van 2009 tot vandaag

2010

De Gordon Finest Copper vervolledigt het gamma Gordon Finest Beers. Dit authentieke bier van hoge gisting heeft een gematigd alcoholpercentage (5,9 %).

2011

De Martin’s IPA (Indian Pale Ale) grijpt terug naar zijn ware origine met zijn typisch hopboeket in een prachtig bedrukte 75 cl-fles.
De schalkse Diabolici, een ambachtelijk bier gebrouwen aan de poorten van de hel, trippelt op zijn best in zijn exclusief kelkglas.

Lancering van de Baby Bottles om de Finest Beer Selection in een kleurenexplosie te proeven.

2012

Lancering van de Baby Bottles om de Finest Beer Selection in een kleurenexplosie te proeven.

De vermaarde Guinness Special Export, exclusief voor John Martin in Dublin gebrouwen, toont zijn unieke karakter in een 65 cl-fles.

Timmermans Pumpkin legt de link tussen de authenticiteit van de oudste lambiekbrouwerij en de festiviteiten rond Halloween. Een explosief en historisch huwelijk.

2013

De traditionele lambieks Oude Gueuze en Oude Kriek van Timmermans zijn nu verkrijgbaar in een nieuwe fles van 37,5 cl met een champagnekurk. Martin’s Pale Ale, het oorspronkelijke speciaalbier van John Martin, krijgt een retrolook: de originele verpakking is in een nieuw, eigentijds jasje gestoken. Lancering van de nieuwe campagne voor Gordon, die anders durft te zijn dan de concurrentie, met als nieuwe slogan: “Nothing To Prove”.. 

2014

De traditionele bieren van Waterloo worden in de Finest Beers Selection opgenomen. Diabolici hult zich in de kleuren van het WK voetbal om de supporters van de Rode Duivels te steunen. John Martin versterkt de harmonie tussen speciaalbieren en gastronomie onder andere via evenementen, in samenwerking met een foodtruck.

Ferme de Mont-Saint-Jean wordt brouwerij Waterloo. De tweehonderdste verjaardag van Waterloo: we herdenken de Slag bij Waterloo in de hoeve/brouwerij van Mont-Saint-Jean, die door de Engelsen gebruikt werd als hospitaal.

Lancering van het Gordon Xplosion-gamma. Een assortiment sterk gearomatiseerde bieren voor dynamische jongvolwassenen uit de stad!

Brouwerij Bourgogne des Flandres in Brugge, op wandelafstand van de oorspronkelijke brouwerij, in het hart van de stad!

Lancering van Waterloo Récolte in fles. Een ongefilterd bier op basis van tarwe, gebrouwen in de hoeve/brouwerij van Mont-Saint-Jean.

Opening van een distilleerderij in de hoeve/brouwerij van MSJ.

Lancering van een nieuw Martin’s-product: de Double IPA 55 , verkrijgbaar in blik & vat!

Volledig nieuwe look voor het Timmermans-assortiment. Lancering van Waterloo Récolte Hiver.

Eerste samenwerking tussen Guinness en een Europese brouwerij: brouwerij Timmermans. Lambic & Stout ziet het levenslicht.

Het WK-jaar was een goede reden om onze blikjes een beetje aan te passen!

Het Waterloo-gamma breidt zich verder uit met de lancering van de Waterloo Triple Hop dat meteen een medaille behaalt in de Brussels Beer Challenge.