De heilzame werking van bier: 12 redenen om bier te consumeren!

news-20140204De 12 heilzame effecten van bier :

1. Bier houdt uw nieren gezond. Uit een Finse studie blijkt dat bier beter is voor de nieren dan andere alcoholische dranken. Elk flesje bier dat u drinkt, vermindert immers het risico op de ontwikkeling van nierstenen met 40 %.

2. Bier: bevordert de spijsvertering Bier (in het bijzonder donker bier) bevat tot één gram oplosbare vezels* per glas van 30 cl – wijn daarentegen bevat er bijvoorbeeld geen. Vezels spelen een belangrijke rol in de darmtransit (een tekort aan vezels kan maag- en darmklachten veroorzaken, constipatie of diarree).

3. Bier: bestrijdt slechte cholesterol De vezels die in bier zitten, zorgen ook voor een verlaging van uw LDL-niveau, het “slechte” type cholesterol.

4. Bier verhoogt uw vitamine B-gehalte. Bier is bijzonder rijk aan vitamines uit de groep B (B1, B2, B6 en B12). Een Nederlandse studie heeft bijvoorbeeld vastgesteld dat bierdrinkers 30 % meer vitamine B6 in hun bloed hadden dan mensen die geen bier dronken en twee keer meer dan wijndrinkers. Bier is ook overvloedig voorzien van vitamine B12, een factor die bescherming biedt tegen bloedarmoede en die slechts in weinig voedingsmiddelen aanwezig is.

5. Bier: goed voor de botten! Een studie van 2009 besloot dat de verhoogde hoeveelheden silicium in bier goed kunnen zijn voor uw botdichtheid.

6. Bier: een goede remedie tegen slapeloosheid Bier bevat nicotinezuur en lactoflavine, die er allebei om bekend staan de “Zzz Zzzzzzzzz” te verbeteren!

7. Bier beschermt tegen infarcten Een bierdrinker heeft 40 tot 60 % minder risico op een infarct dan mensen die nooit bier drinken.

8. Bier verhindert de vorming van bloedklonters De ingrediënten die in bier zitten, voorkomen de vorming van klonters in het bloed.

9. Bier versterkt het geheugen Volgens bepaalde studies zouden bierdrinkers minder risico lopen op de ziekte van Alzheimer of dementie ten opzichte van mensen die geen bier drinken.

10. Bier is een bondgenoot in de strijd tegen stress Onderzoekers van de universiteit van Montréal hebben aangetoond dat twee glazen bier per dag de stress of bepaalde angsten in verband met het werk verminderen.

11. Bier: remedie tegen een verkoudheid Warm bier drinken is een zeer goede remedie tegen een verkoudheid! De verwarmde gerst verbetert immers de bloedsomloop en de ademhaling en helpt tegen gewrichtspijnen. Bovendien wordt uw immuunsysteem erdoor versterkt. Hoe gaat u te werk? Verwarm een flesje bier au bain-marie en voeg er vervolgens vier koffielepels honing aan toe.

12. Van bier krijgt u een mooiere huid Goed nieuws voor alle vrouwen! Bepaalde vitamines die in bier aanwezig zijn, herstellen de huid en hebben een positieve invloed op de huidpigmenten. Uw huid is dus gladder en soepeler.

Overtuigd? Daar gaan we dan! Twee biertjes voor het geheugen, twee voor de spijsvertering, een voor de botten, nog eentje voor de nieren en de rest om de koude te bestrijden … Op die manier zou men normaal gezien toch een goede gezondheid moeten hebben?! (glimlach). Dokter ‘Levensgenieter’ maakt natuurlijk maar een grapje, het is niet de bedoeling dat u zich elke avond gaat bezatten: drink af en toe een pintje zonder te overdrijven!