Zeeduivel in een pistachekorst, witloof en pistachenoten, Gordon Finest Gold

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Gordon Finest Gold
recipe-4

Ingrediënten

  • (Kan indien nodig worden opgediend als hoofdgerecht. Voorzie dan wel een grotere portie vis)
  • 4 kleine stukjes zeeduivel van 120 g
  • 4 pieken Belgisch grondwitloof
  • 2 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • 10 cl Gordon Finest Gold
  • 100 g boter
  • 100 g pistachepoeder
  • Peper, zout, olijfolie
  • 25 g fijngehakte pistachenoten
  • 2,5 g fleur de sel

Bereiding

  • Leg de gekruide zeeduivels in een ingeoliede ovenschotel.
  • Plaats gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C.
  • Haal de zeeduivels door het opgeklopte eiwit en bestrooi ze daarna met pistachepoeder.
  • Plaats ze gedurende 1 minuut onder de grill.
  • Klop op een zacht vuurtje de eierdooiers los in de Gordon Finest Gold.
  • Op een heel zacht vuurtje monteren met boter.
  • Snijd de pieken witloof middendoor en laat ze in de boter bruin bakken met het snijvlak naar boven toe.
  • Omdraaien, afsluiten met een deksel en zachtjes braden gedurende 10 minuten, voeg de fijngehakte pistachenoten en de fleur de sel toe.
  • Op een bord dresseren.