Sole de mer poêlée, pomme de terre pont neuf, jeune poireau et Sabayon de Martin’s Pale ale

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Martin's Pale Ale
recettes-7

Ingrediënten

  • 4 tongen 3/1 ontschubd en zonder zwart vel
  • 200 g geklaarde boter
  • 200 g verse boter
  • 1 bundel peterselie
  • 4 stengels jonge prei
  • 8 grote aardappelen
  • 4 eierdooiers
  • 10 cl Martin’s Pale Ale
  • Bloem
  • 1 citroen

Bereiding

  • Kruid de tongen en wentel in bloem.
  • Bak in geklaarde boter.
  • Blus de pan met verse boter, een beetje citroensap en gehakte peterselie.
  • Snijd de prei in schijfjes, kook ze gaar en bak ze in boter.
  • Snijd de aardappelen in de gewenste vorm, pocheer ze op 160°C en bak af op 180 °C.
  • Klop de sabayon met de dooiers en Martin’s Pale Ale.