Gebakken Sint-Jakobsvruchten in een jasje van wit spek, gekarameliseerd witloof, emulsie van Gordon Finest Platinum
- 4 personen
- Gemiddeld
- Gordon Finest Platinum
Ingrediënten
- 12 Sint-Jakobsnootjes
- 100 g spek
- Notenolie
- 2 eetlepels boter
- 100 g rietsuiker
- 10 stronken grondwitloof
- 25 cl Gordon Finest Platinum
- Peper en zout
- 1 limoen
- 1 pompelmoes
- Broodkorsten
- Shizo ( of plat peterselie )
Bereiding
- Snijd het witloof in grove stukken.
- Breng het aan de kook met 1 eetlepel boter, 2 pompelmoesschillen, peper en zout.
- Voeg rietsuiker toe tot het mengsel verkleurt.
- Bak de Sint-Jakobsnootjes in de notenolie.
- Plaats het spek gedurende 20 minuten in een oven op 130° C.
- Mixen.
- Laat de Gordon Finest Platinum inkoken, voeg het limoensap toe, samen met verse tijm en een klontje boter.
- Laat emulgeren.
- Op een bord dresseren met broodkorsten en shizo ( of platte peterselie ).