Risotto met eekhoorntjesbrood en Dominus Tripel

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Dominus Triple/Tripel
recettes-1

Ingrediënten

  • 200 g arboriorijst
  • 30 g boter
  • 1 wit ui
  • 50 cl gevogeltebouillon
  • 20 cl Dominus Tripel
  • 1 takje tijm
  • 100 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • peper en zout
  • 100 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Fruit de fijngehakte ui in boter.
  • Van het vuur halen en 2 minuten laten rusten.
  • Voeg de rijst toe en meng stevig tot deze glazig wordt.
  • Doe het bier Dominus Tripel erbij.
  • Opnieuw op een gematigd vuurtje zetten.
  • Stevig blijven roeren tot het bier verdampt.
  • Voeg de tijm toe, samen met 2/3 gevogeltebouillon.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Nog 10 minuten laten doorkoken terwijl u blijft roeren.
  • Voeg het eekhoorntjesbrood toe en laat ook de rest van de gevogeltebouillon meekoken (ongeveer 10 bijkomende minuten).
  • Warm opdienen, samen met Parmezaanschilfers.gsd