Witloofsoep met Timmermans Pêche Lambicus
- 4 personen
- Gemiddeld
- Timmermans Pêche Lambicus
Ingrediënten
- 500 g witloof
- 1 mager bouillonblokje ( gevogelte )
- 15 cl Timmermans Pêche
- Lambicus
- 15 cl vloeibare verse room
- 1 perzik
- 1 eetlepel griessuiker
- peper en zout
Bereiding
- Maak het witloof schoon en verwijder de bittere kern.
- Hak het fijn en doe het in een braadpan samen met het bouillonblokje en het bier Timmermans Pêche Lambicus.
- Zet dit alles onder water en op een gematigd vuurtje tot het witloof zacht is ( ongeveer 20 minuten ).
- Haal de pan van het vuur en voeg er de verse room en een eetlepel griessuiker aan toe.
- Tot een glad geheel mixen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- In het seizoen kan u er blokjes verse perzik aan toevoegen net vóór het opdienen.