Hazenrug met Pale Ale

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Martin's Pale Ale
recettes-2

Ingrediënten

  • 2 hazenruggen
  • 200g shiitakes
  • Pale ale
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 6 witloofstronkjes
  • 2 pastinaken
  • Suiker
  • 2 appelen
  • 8 voorgekookte kastanjes

Bereiding

  • Maak de hazenruggen schoon en laat het karkas met 20cl bier, een fijngehakte ui en wortelschijfjes sudderen.
  • Voeg tijm en laurier toe en laat tot ¾ inkoken
  • Maak de paddenstoelen schoon en laat ze bakken in boter.
  • Glaceer het witloof rauw en meng de pastinaken.
  • Laat deze mengeling karamelliseren met twee lepels saus en een lepel suiker.
  • Bak de hazenruggen in boter.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Bruin de geschilde appelen in boter met een scheutje bier en voeg op het einde de kastanjes toe.
  • Schik op elk bord een portie hazenrug omringd met saus die lichtjes gemonteerd werd met boter en een portie van elke groente.