Borstplaat met “Caraïbe Valrhona”-chocolade, babbeluttestroop en Martin’s Pale Ale sorbet / roze pompelmoes.

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Martin's Pale Ale
recettes-11

Ingrediënten

  • 225 g Caraïbe (Valrhona)
  • 237,5 g boter
  • 300 g suiker S2
  • 375 g hele eieren
  • 100 g meel
  • Stroop:

  • 200 g babbelutten
  • 200 g water
  • 20 g glucose
  • Sorbet:

  • 50 cl sap van roze
  • pompelmoes
  • 35 cl Martin’s Pale Ale
  • 70 g glucose
  • 165 g suiker S2

Bereiding

  • De chocolade en de boter laten temperen.
  • De hele eieren kloppen met de suiker.
  • Het chocolademengsel met een spatel bij de eieren voegen en daarna het gezeefde meel toevoegen.
  • De ringen van roestvrij staal bekleden met vetvrij papier en er uw bereiding ingieten.
  • Ongeveer 10 minuten laten koken op 200°C.

Stroop :

  • Alles mengen op 125°C en dan laten afkoelen.

Sorbet :

  • De dag voordien :
  • Alles verwarmen en dan laten afkoelen.
  • De Pacojet-bollen in de diepvriezer plaatsen bij -18°C.
  • De dag zelf:
  • In de Pacojet op traditionele wijze centrifugeren.