Borstplaat met “Caraïbe Valrhona”-chocolade, babbeluttestroop en Martin’s Pale Ale sorbet / roze pompelmoes.
- 4 personen
- Gemiddeld
- Martin's Pale Ale
Ingrediënten
- 225 g Caraïbe (Valrhona)
- 237,5 g boter
- 300 g suiker S2
- 375 g hele eieren
- 100 g meel
Stroop:
- 200 g babbelutten
- 200 g water
- 20 g glucose
Sorbet:
- 50 cl sap van roze
- pompelmoes
- 35 cl Martin’s Pale Ale
- 70 g glucose
- 165 g suiker S2
Bereiding
- De chocolade en de boter laten temperen.
- De hele eieren kloppen met de suiker.
- Het chocolademengsel met een spatel bij de eieren voegen en daarna het gezeefde meel toevoegen.
- De ringen van roestvrij staal bekleden met vetvrij papier en er uw bereiding ingieten.
- Ongeveer 10 minuten laten koken op 200°C.
Stroop :
- Alles mengen op 125°C en dan laten afkoelen.
Sorbet :
- De dag voordien :
- Alles verwarmen en dan laten afkoelen.
- De Pacojet-bollen in de diepvriezer plaatsen bij -18°C.
- De dag zelf:
- In de Pacojet op traditionele wijze centrifugeren.
Tags Martin-Pale-Ale