Karamelvla met Dominus Dubbel

  • 6 personnes
  • Gemiddeld
  • Dominus Double/Dubbel
recettes-11

Ingrediënten

  • ŠŠ70 cl melk
  • ŠŠ30 cl vloeibare verse room
  • ŠŠŠŠ100 g griessuiker
  • ŠŠ1 zakje vanillesuiker
  • ŠŠ8 eieren
  • ŠŠ20 g boter
  • ŠŠŠŠ5 eetlepels griessuiker
  • ŠŠŠŠ15 cl Dominus Dubbel

Bereiding

  • Meng de melk, de room met alle suikers en breng het mengsel aan de kook.
  • Daarna 3 minuten laten rusten.
  • Breek de eieren in een ovenschotel en voeg het geheel toe terwijl u stevig roert zodat de eieren niet zouden gaan bakken.
  • Schuif alles gedurende zowat 30 minuten au bain-marie in een oven op 180°. (Steek de punt van een mes in de vla. Als u de punt er droog uithaalt, kan u de schotel uit de oven halen).
  • Laat 15 cl Dominus Dubbel tot 2/3 inkoken.
  • Voeg de boter en de suiker toe en laat karamelliseren.
  • Samen met de vla opdienen.