Timmermans Oude Gueuze: Simpelweg de beste Oude Gueuze ter wereld!

oude-Gueuze-awardsRegionaal vakmanschap, wereldwijd erkend

Timmermans Oude Gueuze werd deze week op de prestigieuze World Beer Awards 2015 tot 'World’s Best Sour Beer' uitgeroepen en mag zich dus trots de beste oude gueuze ter wereld noemen. Meesterbrouwer Willem Van Herreweghen: "De titel van beste Oude Gueuze ter wereld is een grote eer voor onze brouwerij, zeker na alle inspanningen van de voorbije jaren om de smaak van onze lambiekbieren verder te ontwikkelen". 

Timmermans Oude Gueuze is alvast niet aan zijn eerste wereldsucces toe, want in juni ontving het bier al een gouden medaille op de Australian Beer Awards. Nog recenter werd het bekroond als 'Belgium's Best Gueuze Sour Beer', met andere woorden, de beste gueuze van het land.

Dit bier van bij ons, dat al sinds 1702 de liefhebbers overtuigt, blijft dit jaar dus volop in de belangstelling. Dat is te danken aan recente ontwikkelingen in de brouwerij die de Oude Gueuze een meer houtachtig karakter hebben gegeven. Sinds 1993 doet Anthony Martin heel wat moeite om deze Belgische trots te vrijwaren. Zo hebben de restauratie van de eikenhouten vaten in 2012 en de aankoop van kleinere 'pijpen' van kastanjehout de smaak van de lambiekbieren bij Timmermans nog verbeterd. Sindsdien wordt de complexiteit in de smaak en de houtaccenten elk jaar sterker.

Dat belooft voor de toekomst…

Timmermans Oude Gueuze

Een smaak die uniek is ter wereld

Alleen in België en nergens anders kun je een echte geuze met spontane gisting brouwen aangezien de micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor de gisting enkel leven in het Brusselse en de Zennevallei.

Die mysterieuze samenstelling van de lucht, een echte Belgische troef, schenkt ons Timmermans Oude Gueuze, een bijzondere blend van verschillende lambieken waarvan de oudste drie jaar lang in houten vaten werd gerijpt.

Het brouwen van een Oude Gueuze wordt daarom vaak met dat van champagne vergeleken. Maar in de brouwerij is het meesterbrouwer Willem Van Herreweghen die de lambieken blendt om zo het ideale evenwicht te vinden tussen fris en bitter, fruitparfums en houtnoten.

Geen wonder dat dit bier al zo lang in de smaak valt.

De oudste lambiekbrouwerij ter wereld

Brouwerij Timmermans ontstond in 1702 in Itterbeek en is de oudste nog actieve lambiekbrouwerij. Ze blijft haar roots trouw, want er wordt al sinds jaar en dag enkel bier gebrouwen op basis van lambiek. Sinds 1993 maakt Brouwerij Timmermans deel uit van de Finest Beer Selection van Anthony Martin

De huidige brouwerij, een echte parel van de Belgische biergeschiedenis, verwelkomt elke tweede zondag van de maand nieuwsgierigen en liefhebbers van ons erfgoed en van de beste Oude Gueuze. Reservatie van het bezoek is verplicht via de website.

Timmermans-Oude-Gueuze-Awards