Geschiedenis

Familietraditie

Timmermans Brouwerij

Timmermans BrouwerijOp enkele kilometers van het centrum van Brussel, in Itterbeek, brouwt Timmermans Lambiek, en dit al meer dan 300 jaar, namelijk sinds 1702.

De brouwerij, die door Jacobus Walravens werd draaiende gehouden, was toen gekend onder de naam Brouwerij "Het Molleken” en was niet alleen een brouwerij, maar ook een boerderij, fruitkwekerij,  mouterij en café. 

Begin 20ste eeuw wijzigde Paul Van Cutsem, schoonzoon van Frans Timmermans (5de generatie ) de naam in "Brouwerij Timmermans”.  

Diezelfde periode ontstond Bourgogne des Flandres te Brugge. De brouwersfamilie Van Houtryve waakt al 7 generaties lang over het unieke en aloude brouwproces ”infusie van Lambiek” genaamd. Hiervoor wordt een selectie van de beste Lambiek vermengd met een bier van hoge gisting.  

Sinds 1985 wordt Bourgogne des Flandres bij brouwerij Timmermans gemaakt met respect voor dit unieke procédé.  

Timmermans behoudt zijn authenticiteit en vakmanschap terwijl het geniet van het unieke expertise van Anthony Martin’s "Finest Beer Selection”, waartoe de brouwerij al sinds 1993 behoort.