Soepje van grijze garnalen, sabayon met Martin’s Pale Ale

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Martin's Pale Ale
recettes-17

Ingrediënten

  • 500 g grijze garnaalkoppen
  • Olijfolie
  • Gesneden ui, wortel en soepselder
  • Mespuntje saffraan
  • 2 steranijs
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 cl witte wijn
  • 1,5 liter water of visbouillon
  • Zout en peper
  • Sabayon :
  • 3 eierdooiers
  • 10 cl Martin’s Pale Ale
  • 2 eetlepels ingekookte
  • visbouillon

Bereiding

  • Stoof de garnaalkoppen aan in de olijfolie en voeg de gesneden groenten toe, blus af met de witte wijn en voeg saffraan, steranijs en knoflook toe.
  • Voeg de visbouillon of water toe en breng aan de kook.
  • Laat ongeveer 10 minuten koken en passeer door een zeef.
  • Breng terug aan de kook en kook in tot de juiste dikte en smaak.
  • Proef af en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Klop de eierdooiers samen met de Martin’s Pale Ale en visbouillon mooi luchtig op een laag vuurtje.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Afwerking :

  • Verdeel de soep in 4 glazen en bedek met de sabayon.