Gebakken Sint-Jakobsvruchten in een jasje van wit spek, gekarameliseerd witloof, emulsie van Gordon Finest Platinum

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Gordon Finest Platinum
recettes-21

Ingrediënten

  • 12 Sint-Jakobsnootjes
  • 100 g spek
  • Notenolie
  • 2 eetlepels boter
  • 100 g rietsuiker
  • 10 stronken grondwitloof
  • 25 cl Gordon Finest Platinum
  • Peper en zout
  • 1 limoen
  • 1 pompelmoes
  • Broodkorsten
  • Shizo ( of plat peterselie )

Bereiding

  • Snijd het witloof in grove stukken.
  • Breng het aan de kook met 1 eetlepel boter, 2 pompelmoesschillen, peper en zout.
  • Voeg rietsuiker toe tot het mengsel verkleurt.
  • Bak de Sint-Jakobsnootjes in de notenolie.
  • Plaats het spek gedurende 20 minuten in een oven op 130° C.
  • Mixen.
  • Laat de Gordon Finest Platinum inkoken, voeg het limoensap toe, samen met verse tijm en een klontje boter.
  • Laat emulgeren.
  • Op een bord dresseren met broodkorsten en shizo ( of platte peterselie ).