Witloofsoep met Timmermans Pêche Lambicus

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Timmermans Pêche Lambicus
recettes-15

Ingrediënten

  • 500 g witloof
  • 1 mager bouillonblokje ( gevogelte )
  • 15 cl Timmermans Pêche
  • Lambicus
  • 15 cl vloeibare verse room
  • 1 perzik
  • 1 eetlepel griessuiker
  • peper en zout

Bereiding

  • Maak het witloof schoon en verwijder de bittere kern.
  • Hak het fijn en doe het in een braadpan samen met het bouillonblokje en het bier Timmermans Pêche Lambicus.
  • Zet dit alles onder water en op een gematigd vuurtje tot het witloof zacht is ( ongeveer 20 minuten ).
  • Haal de pan van het vuur en voeg er de verse room en een eetlepel griessuiker aan toe.
  • Tot een glad geheel mixen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • In het seizoen kan u er blokjes verse perzik aan toevoegen net vóór het opdienen.