Varkensribstuk met Dominus Dubbel

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Dominus Double/Dubbel
recettes-13

Ingrediënten

  • Varkensribstuk van 800 g
  • ŠŠŠŠ1 fles Dominus Dubbel
  • 2 sneetjes Pancetta
  • ŠŠŠŠ3 lookteentjes in plakjes
  • 1 rode paprika
  • 50 cl kippenbouillon
  • ŠŠŠŠ150 g Italiaans spek
  • ŠŠŠŠ120 g Chorizo in stukjes
  • ŠŠŠŠ250 g Camargue rijst ( u kan ook risotto rijst gebruiken )
  • ŠŠŠŠ100 g zwarte olijven ( ontpit )

Bereiding

  • Schik het varkensgebraad in een ovenschotel.
  • Breng op smaak met peper en zout en overgiet met Dominus Dubbel.
  • Laat ongeveer 90 minuten ( naargelang de dikte van het gebraad ) garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Het gebraad regelmatig bevochtigen.
  • Halverwege de gaartijd bedekken met aluminiumfolie.
  • Hak de ui, de look en de pancetta fijn.
  • Laat alles stoven in 3 eetlepels olijfolie.
  • Haal de pot van het vuur en voeg de rijst, de paprika, de chorizoblokjes en de bouillon toe.
  • Laat op een zacht vuurtje inkoken tot alles nog net in de bouillon onderstaat.
  • Snij de olijven in stukjes en meng ze onder de rijst.
  • Snij het varkensgebraad in dunne plakjes en dien op met de rijst.