• 4 personnen
  • Gemiddeld
  • Gordon Finest Scotch
recettes-14

Ingrediënten

  • 4 dungesneden haringfilets
  • 50 cl limoensap + zeste van limoen (voor marinade)
  • 20 cl koolzaadolie
  • 1 rode ui
  • pijpuitjes
  • 2 koffielepels acaciahoning
  • 25 cl ingekookte Gordon Finest Scotch
  • ¼ knolselder
  • 200 g bataatpuree (zoete aardappel)
  • Zeste van geblancheerde limoen (voor decoratie)
  • Citroensap
  • Pepermolen met een mengeling van witte peperbollen en gedroogde roze bessen
  • Grof zout

Bereiding

  • Laat de haringfilets gedurende min. 2 uur marineren in een mengsel van limoensap, 10 cl koolzaadolie, fijn gesnipperde zeste van limoen, fijn gesnipperde rode ui en 1 koffielepel honing.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Voor de vinaigrette: laat 10 cl Gordon Finest Scotch inkoken met 1 koffielepel honing, peper en zout.
  • Laat afkoelen. Voeg dan 10 cl koolzaadolie toe.
  • Eventueel citroensap naar smaak toevoegen
  • Snijd ¼ knolselder in dobbelsteentjes.
  • Gaar ze in kokend, gezouten water met 1 eetlepel citroensap.
  • Laten afkoelen en uitlekken.
  • Meng de knolselderbrunoise met de vismarinade.
  • Op smaak brengen met peper, zout en citroensap naar smaak.
  • Trek in het midden van het bord een dun streepje van bataatpuree. Leg er de gesnipperde pijpuitjes op.
  • Schik op de aardappelpuree enkele gemarineerde uienringen, samen met de knolselderbrunoise.
  • Dresseer daarop de dunne schijfjes gemarineerde haring met enkele zestes van limoen.
  • Besprenkelen met Gordon Finest Scotch vinaigrette.
  • Gebruik de pepermolen om het geheel op smaak te brengen.
  • Afwerken met een snuifje grof zout.