In hooi gebraden duivenrug, zalfje van pastinaak en eendenlever, boschampignons met Gordon Finest Gold

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Gordon Finest Gold
recettes-19

Ingrediënten

  • 4 duivenruggen
  • Hooi
  • 2 pastinaakwortels
  • 300 g gemengde wilde zwammen
  • 60 g eendenlever
  • rozemarijn, tijm, look, laurier
  • 3 soeplepels boter
  • 100 g buikspek
  • 1 eetlepel truffeljus
  • 25 cl Gordon Finest Gold

Bereiding

  • Braad de duifjes in een pan.
  • Schik ze nadien in een kookpot met het hooi.
  • Bijkruiden en de rozemarijn, de tijm, laurier, de geplette look en een klontje boter toevoegen.
  • Plaats het geheel gedurende 9 minuten in de oven op 180°C.
  • De geschilde pastinaakwortels aan de kook brengen in gezouten water.
  • Mixen en 40 g eendenlever toevoegen.
  • Afkruiden.
  • Was de champignons.
  • Sauteer ze in 1 soeplepel boter met een stukje buikspek en tijm.
  • Deglaceren met Gordon Finest Gold en een eetlepel truffeljus.
  • Monteren met 2 soeplepels boter.