Crêpres suzette met Martin’s IPA

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Martin's IPA
recettes-18

Ingrediënten

  • 25 cl volle melk
  • 100 g bloem
  • 50 g eieren
  • 25 g boter
  • 10 g fijne kristalsuiker
  • Een snuifje zout
  • IPA boter :
  • 15 suikerklontjes
  • 25 cl Martin’s IPA
  • 100 g boter
  • 2 sinaasappels ( voor de garnituur : partjes gepelde sinaasappel en zestes van sinaasappel )

Bereiding

  • Maak met de ingrediënten een pannenkoekendeeg.
  • Bak de pannenkoeken in een beetje boter.
  • Wrijf de sinaasappelschil in met de suikerklontjes.
  • In een pan laten smelten en het IPA bier erover gieten.
  • Aan de kook brengen, laten indikken en opkloppen met boter.
  • Doe de gepelde sinaasappelpartjes en de zestes in een pan met boter, laat karamelliseren.
  • Haal er enkele stukjes en zestes uit om de pannenkoeken mee te vullen.
  • Voeg vervolgens de saus van Martin’s IPA toe.
  • Leg een pannenkoek op een bord, vul hem met de sinaasappelstukjes en zestes, sluit hem in de
  • vorm van een tasje met behulp van een brochette.
  • Giet de biersaus en leg de appelsien errond.
  • Bestrooi met poedersuiker.