Paling in ‘t groen met Timmermans Lambicus Blanche

  • 4 personen
  • Gemiddeld
  • Timmermans Blanche Lambicus
recettes-16

Ingrediënten

  • 1 kg paling
  • 3 dl visfumet
  • 15 cl Timmermans Lambicus Blanche
  • 1 bos kervel, 1 bos peterselie, 1 bos waterkers
  • 3 x 2 takjes dille, basilicum en marjolein
  • 500 g verse spinazie
  • 20 cl vloeibare verse room
  • 3 eierdooiers
  • 40 g boter
  • 1 citroen
  • peper en zout

Bereiding

  • Bak de mootjes paling in wat boter.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Voeg 15 cl Timmermans Lambicus Blanche en de visfumet toe en laat 10 minuten sudderen.
  • Blancheer de schoongemaakte kruiden 3 minuten in kokend water.
  • Afgieten en daarna tot puree mixen.
  • Toevoegen aan de paling, samen met het citroensap.
  • Meng de room en de eierdooiers en bind de palingsaus met het mengsel.
  • Eventueel bijkruiden en opdienen.